McDonald’s Maasmechelen en het milieu

recycle
McDonald's
McDonald's

McCharge

McDonald’s Maasmechelen is uitgerust met een oplaadpunt voor elektrische wagens of bromfietsen. Heb jij een elektrische wagen of bromfiets, dan kan jij je voertuig opladen terwijl je het McDonald’s restaurant bezoekt.

Groene stroom

McDonald’s Maasmechelen draait volledig op groene energie. Zo is dit restaurant voorzien van zonnepanelen en levert NUON 100% groene stroom.

Reduce, Re-use en Recyle

Het verpakkingsmateriaal van McDonald’s bestaat voor 70% uit gerecycleerd materiaal. Dit verpakkingsmateriaal wordt in elke McDonald’s restaurant gerecycleerd.

Green Truck

De Green Truck is een speciaal voor McDonald’s gebouwde vrachtwagen. Deze vrachtwagen haalt tweemaal per week het afval op in de McDonald’s restaurants.
Al het papier, plastic en de frituurolie worden in aparte delen van de vrachtwagen geladen, waarna het wordt weggebracht voor recyclage. Om tijd en energie te sparen rijdt deze truck niet tijdens de drukke uren maar wordt het afval ’s nachts opgehaald.

Recyclage van frituurolie

Je hebt vast al gehoord van biodiesel. Ook de frituurolie die door de Green Truck van McDonald’s wordt opgehaald, wordt gerecycleerd tot biodiesel. Goed voor zo’n 740.000 km per jaar voor een vrachtwagen!

Speciaal heetwatertoestel

In een McDonald’s keuken wordt het warm! Deze warmte laat men niet verloren gaan. Men vangt deze warme lucht op en verwarmt er water mee. Weer energie bespaard!

Duurzame bouwmaterialen

De nieuwe gebouwen van McDonald’s worden gebouwd met duurzame materialen. Dit is niet anders voor McDonald’s Maasmechelen. Er wordt heel wat energie bespaard door de goede isolatie en het efficient gebruik van een intelligente verlichting.

Afkoeling door gebruik van buitenlucht

Bij McDonald’s Maasmechelen wordt er voor de keuken gebruikt gemaakt van een airco met een hoog rendement. Dit is een airco welke koude buitenlucht aanvoert om de keuken af te koelen.

Regenwater voor de toiletten

Door het gebruik van regenwater voor de toiletten wordt er per jaar zo’n 1.000m3 water bespaard.

Openingsuren

Restaurant:

Maandag tot donderdag: 7u tot 23u

Vrijdag en zaterdag: 7u tot 24u

Zondag: 7u tot 23u

Drive:

Maandag tot donderdag: 7u tot 23u30

Vrijdag en zaterdag: 7u tot 1u

Zondag: 7u tot 23u30

Cookie Policy

Raadpleeg hier onze wettelijk verplichte COOKIE POLICY

Zoeken

Pin It on Pinterest

Share This