Sinds het ontstaan van McDonald’s® staat de betrokkenheid bij de directe omgeving centraal in ons beleid. Daarom hebben de franchisenemers samen met McDonald’s® België in 2001 de vzw Ronald McDonald Kinderfonds opgericht.

WAT DOET HET RONALD MCDONALD KINDERFONDS

Belangrijk voor ons is dat onze vereniging een sterk sociaal engagement reflecteert. Daarom kozen we als eerste project ‘Geef om een glimlach’. Zo willen we families en kinderen die worden geboren met lip-, kaak- of gehemeltespleet financieel steunen en tegelijkertijd mensen sensibiliseren over deze veelvoorkomende problematiek. Maar het stopt niet bij ‘Geef om een glimlach’. We zouden McDonald’s® niet zijn als we wat we vandaag doen, morgen niet nog beter willen doen. Daarom zijn we druk bezig met de oprichting van het eerste Belgische ‘Ronald McDonald Huis

Een huis vlakbij het UZ Brussel, campus Jette, dat een thuis biedt aan families van gehospitaliseerde kinderen. Want een ziek kind kán niet zonder zijn ouders. En als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. De opening van het eerste Ronald McDonald Huis is gepland in 2016.

Meer info over het Kinderfonds: www.kinderfonds.be

Pin It on Pinterest

Share This